Halılar ne kadar sıklıkla süpürülürse süpürülsün, halıların kirlendiği ve yıkanması gereken zamanlar illaki gelir. Vücuttan dökülen yağlar ve yemek dolasıyla oluşan yağlar, süpürge ile vakumlanamaz. Bu yağları çıkartabilmek için halıların deterjan ve su ile temizlenmesi gerekir. Halı yıkama işlemi fabrikalar tarafından yapıldığı gibi evde de yapılabilmektedir.
Halıların belli bir programa göre yıkanması gerekmez. Halılar gözle görülür bir şekilde kirlendiğinde ya da kötü kokmaya başladığında temizlenebilir. Halıları evde yıkayabilmek için yapılması gereken önemli adımlar bulunmaktadır. Bu adımlar aşağıdaki gibidir:
⦁ Araç ve Gereçler Toplanmalıdır: Başarılı bir şekilde halı temizliği yapabilmek için halı şampuanı, kova, yumuşak kıllı fırça ve suya ihtiyaç vardır. Sayılan bu araç gereçler arasına isteğe bağlı olarak lastik eldivenler, bahçe hortumu ve ıslak - kuru vakum da eklenebilir.
⦁ Kir ve Kalıntılar Kaldırılmalıdır: Halı, her iki taraftan da iyice vakumlanmalıdır. Kir ve kalıntıların her parçası, halıdan uzaklaştırılmalıdır. Eğer evde evcil hayvan varsa, kalan başıboş tüyler içinde ayrı bir fırça aparatı kullanılmalıdır.
⦁ Temizleyici Karıştırılmalıdır: Bir kovada ılık su ile karıştırılmış halı şampuanı ya da halı deterjanı kullanılmalıdır. Bu karışım, halıların çekmesine ya da solmasına neden olabileceği için sıcak su kullanılmamalıdır.
⦁ Renk Testi Yapılmalıdır: Fırçalama işlemine başlamadan önce, temizleyicilerin renklerin çıkmasına neden olup, olmadığını anlayabilmek için halının bir köşesinde minik bir test yapılmalıdır. Eğer renk akmazsa, işleme devam edilebilir.
⦁ Halı Yıkanmalı ve Durulanmalıdır: Bir sünger ya da yumuşak kıllı fırça kullanarak, halılar iyice temizlenmelidir. Temizleme sonrasında halılar su ile iyice durulanmalıdır.
⦁ Halı Kurumaya Bırakılmalıdır: Şampuan ve su ile temizlenen halılar güneş ışığı almayan açık bir alanda kurumaya bırakılmalıdır.
Hepsi ve daha fazlası için Gebze Öztürk Halı Yıkama Fabrikası ile iletişime geçebilir ve bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.